4.8.2020. 21:09
0
Milanović odlikovao Jelića u Kninu povodom godišnjice Oluje
Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, u Kininu je dodijelio odlikovanje Redom Nikole Šubića Zrinjskom Specijalnoj policiji MUP-a takozvane Hrvatske Republike Herceg-Bosne. Priznanje je primio Zlatan Mijo Jelić, nekadašnji zapovjednik ove jedinice.

Tužilaštvo BiH je protiv njega podiglo optužnicu za ratni zločin, a potvrdio je Sud BiH.

Priznanje je uručeno i gardijskim jedinicama HVO-a.


Predsjednik Hrvatske je uručio odluke o odlikovanju Veleredom kralja Petra Krešimira IV s lentom i Danicom umirovljenim generalima HV-a za izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zasluge u izgradnji Oružanih snaga te za osobite uspjehe u vođenju i zapovijedanju postrojbama Oružanih snaga.

Podsjetimo, sama najava Zorana Milanovića da planira u Kninu, na obilježavanju 25. godišnjice akcije "Oluja", imenovati vojne formacije i vojne dužnosnike osumnjičene za činjenje teških zločina u Bosni i Hercegovini izazvala je mnoštvo reakcija u dvije zemlje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.