8.8.2020. 16:25
2
Novo žarište na Jadranu: Prve simptome primijetili po povratku s odmora
Njemačke zdravstvene vlasti otkrile novo žarište koronavirusa u distriktu Gepingen, sjeverno od Štutgarta, a riječ je o maturantima koji su se, kako javljaju njemački mediji, zarazili dok su bili na odmoru u Hrvatskoj.

Njemački protal T-online.de prenosi da je virus potvrđen kod desetero maturanata nakon povratka iz Hrvatske.

Maturanti su bili na otoku Pag, a putovanje im je organizovala turistička agencija specijalizirana za party putovanja.

Glasnogovornik distrikta Gepingen je objasnila da je prvo otkriveno devet slučajeva, a naknadno i deseti i da su svi u samoizolaciji, prenose agencije.

T-online.de navodi da su maturanti prve simptome primijetili po povratku s odmora. Na odmoru je bilo njih 15, a 50 osoba koje su im kontakti su u karantinu od dvije sedmice.

T-online.de dodaje da ima još zaraženih koji su se vratili iz drugih zemalja i saveznih država Njemačke.

Šef zavoda za javno zdravstvo distrikta Gepingen Hajnc Pehler rekao je da se virus korona trenutno sve češće detektuje kod osoba koje se vraćaju s Balkana.

"Ovaj slučaj jasno pokazuje rizik putovanja i organizovanja žurki tokom pandemije i to kako se brzo virus može proširiti unutar grupe", prenosi Welt.
 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.