13.10.2020. 11:45
0
Abazović vrhovnom državnom tužiocu: Udalji se sam, da ne bi bio smjenjivan
Predsjednik crnogorskog Građanskog pokreta URA, članice nove skupštinske većine u Crnoj Gori, Dritan Abazović, izjavio je večeras da je pred novom Vladom puno posla, najviše na ekonomskom i zdravstvenom planu, kao i da će jedan od najvećih prioriteta biti intenzivna borba protiv korupcije.

On je u intervjuu za Newsmax Adria u tom kontekstu pomenuo i izvještaj Evropske komisije koja konstatuje da pravosuđe u Crnoj Gori nije nezavisno.

-Ako bude potrebe za usvajanjem specijalnih zakona usvajaćemo ih. Neke stvari ćemo donositi prostom većinom. Država je korupcijom dovedena do ruba egzistencije i naš zadatak je da sa tom praksom raskinemo po svaku cijenu, istakao je Abazović.

Abazović je pozvao vrhovnog državnog tužioca da se sam udalji sa pozicije "da ne bi bio smjenjivan".

Kada, kako objašnjava, predstavnici nove skupštinske većine govore o potrebi nepostojanja revanšizma, u pitanju je potreba za održanjem socijalne kohezije, kako se ne bi proizvodile negativne emocije, a građani dodatno dijelili.

- Ne želimo revanšizam, ali to ne znači da neće biti pravde. To ne isključuje odgovornost javnih funkcionera kao i najviših državnih funkcionera i onih koji su se ogriješili o zakon. Nema aboliranja od odgovornosti, uvjerava Abazović.

Prema njegovim riječima, razmatra se detaljan plan reforme službi bezbjednosti po uzoru na češki model.

Abazović je dodao da, za razliku od kolega iz Demokratskog fronta, nije imao kontakt sa predsjednikom Srbije Aleksandarom Vučićem.

Ističe da je ideja nove crnogorske vlade da ima dobre međuregionalne odnose, odnosno da će voditi politiku suprotnu od prethodne vlade.

Govoreći o sastanku koji se održao u manastiru Ostrog, rekao je da to nisu bile konsultacije kako su prenijeli pojedini mediji, već "sastanak primjeren tom mjestu".

Nakon rješavanja problema sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti, prema njegovom mišljenju, prestaće i bilo kakva uloga crkve u aktuelnoj politici.

-Ubijeđen sam da i crkva želi da se bavi drugim stvarima koji su u njenom korpusu interesovanja, a da će politička pitanja biti rješavana u skupštini, naglasio je Abazović.

Na pitanje da li sada očekuje masovna prelijetanja iz partije u partiju, on je rekao da su dobrodošli "svi koji misle da rade pravu stvar za Crnu Goru".

-Ne možemo sva vrata da zatvorimo, ali ako se radi o funkcionerima to je druga stvar, rekao je Abazović, dodajući da nisu imali priliku da im se javi neko iz Demokratske partije socijalista (DPS), ali i da jeste njih sigurno neće primiti.


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.