21.1.2021. 20:13
0
Strava u Srbiji: Brutalno silovali 19-godišnjeg mladića, komšije nisu ništa čule zbog glasne muzike
U Višem javnom tužilaštvu u Pančevu sprovodi se istraga protiv Nikole M. (21) i iz okoline Pančeva i Milana N. (21) iz Bele Crkve zbog sumnje da su krajem septembra u Beloj Crkvi silovali mladića (19), nanijeli mu teške povrede i oteli mu telefon, saznaje "Blic".

Kako saznaje Blic, u dosadašnjem toku istrage saslušani su osumnjičeni, obavljeno je neuropsihijatrijsko i psihološko vještačenje osumnjičenih i oštećenog koji je potom ispitan u tužilaštvu i obavljena je sudsko-medicinsko vještačenje povreda. U naprednom periodu, kako je zakazano, isptaće se i svjedoci.

Nikoli i Milanu se, podsjećanja radi, na teret stavlja da su 28. septembra oko 21.00 sat u Beloj Crkvi silom i prijetnjom prinudili 19-godišnjaka na spolne odnose. Silom su mu oduzeli mobili telefon u namjeri da ga prisvoje i nanijeli su mu teške tjelesne povrede, prenosi Blic.

Trojica muškaraca su kobne večeri zajedno boravili u jednom parku da bi druženje nastavili u kući jednog od njih u Beloj Crkvi. Zatim je, kako se sumnja, Nikola u pijanom stanju nasrnuo na mladića. Niko od komšija koji žive u istom dvorištu navodno nije čuo jauke i zapomaganje žrtve zbog glasne muzike, a za slučaj se saznalo kada se mladić javio ljekaru.

I Nikola i Milan su i dalje u pritvoru jer postoje okolnosti koje ukazuju da bi, boravkom na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično djelo, kao i zbog činjenica da im na teret stavljaju krivična djela za koja je zagarantovana kazna zatvora preko 10 godina. Pored toga, i sam način izvršenja djela je doveo do uznemirenja javnosti.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.