20.2.2021. 21:45
0
Svi su u šoku kako je mirna i dobra djevojka mogla da ubije rođenu sestru
Tijelo Jelice Živanović (30) iz Vladimiraca pronađeno je sinoć u Šafarikovoj ulici u Novom Sadu a nju je, kako se sumnja, ubila njena rođena sestra Milica Živanović (32), a zatim izvršila samoubistvo.
U novosadskoj policiji kažu da u saradnji sa nadležnim tužilaštvom intenzivno rade na rasvjetljavanju svih okolnosti ove tragedije te da se na osnovu snimaka video-nadzora sumnja da je Milica, koja je živjela sa sestrom, nakon krivičnog djela skočila sa mosta Duga u Dunav u noći između četvrtka i petka.

Kako su mediji ranije izvještavali, policiju je u petak pozvao brat pokojnih sestara Nikola i prijavio da se sa sestrama nije čuo od 14. februara, prenosi Alo RS.

- Uplašio se da se nije nešto desilo, jer je jedna od njih ranije prijetila samoubistvom. Policija je, zbog osnovane sumnje da se zaista nešto desilo, otišla na adresu i provalila u stan gdje su zatekli tijelo devojke koja je kasnije identifikovana kao jedna od sestara, a za drugom se tragalo - kaže izvor koji je upoznat sa detaljima istrage.

Dodaje i da je Jelica imala dve krivične prijave – jednu zbog nasilja u porodici, a drugu zbog proganjanja jednog momka iz Novog Sada.

Stanovnici Vladimiraca, rodnog mesta pokojnih sestara, zatečeni su tragedijom koja je zadesila porodicu Živanović i u nevjerici pričaju da nisu mogli da zamisle da tako nešto može da im se desi.

- Oni su jedna ugledna, dobra i poštena porodica. Majka Milena je profesorka matematike, a otac je građevinski inžinjer i žive u selu sa najmlađim Nikolom, a Jelica i Milica su nakon završene gimnazije u Šapcu otišle da studiraju matematiku i psihologiju u Novi Sad. Niko ne može da vjeruje da ih je zadesila takva tragedija. Ovakvu strahotu ne pamti niko u selu – priča komšinica porodice Živanović.

Kaže da ju je zapanjila i informacija da je Jelica imala krivične prijave jer je, kako tvrdi, ona bila jedna fina i pristojna devojka.

- Svo troje ih znam od malih nogu. Dušan i Milena su jako brinuli o njima i lijepo ih vaspitali. Istini za volju, djevojke nisam vidjela dugo jer su sve rjeđe dolazile iz Novog Sada, ali sam sigurna da bismo saznali da je Jelica pravila neke probleme. Ipak je ovo selo i svako svakog poznaje pa bi se valjda i to saznalo – iskreno govori ona.

Njene riječi potvrdio je i prvi komšija nesrećne porodice koji kaže da su Jelica i Milica bile dobre djevojke koje su brinule jedna o drugoj.

- Svi smo zapanjeni i prosto ne znamo šta da mislimo jer poznajemo cijelu porodicu i siguran sam da niko od njih ne bi digao na drugog ruku. Sada čujemo i da je Jelica imala nekih psihičkih problema, a ispada onda da ih je i Milica imala jer ko bi mogao da ubije rođenu sestru – pita se ona.

Ona kaže da su njih dvije bile dobre djevojke i da su obje završile fakultete i planirale da život nastave u Novom Sadu u podstanarskom stanu gde se dogodila tragedija ali ne isključuje i mogućnost da su u međuvremenu upale u neke probleme koji su doveli do depresivnog stanja a zatim i do same tragedije.

Policija i dalje radi na rasvjetljavanju svih okolnosti vezanih za ovaj incident. Jelicino tijelo prenijeto je u Institut za sudsku medicinu i policija i nadležno tužilaštvo čekaju rezultate obdukcije kako bi utvrdili tačno vrijeme i uzrok smrti a za Miličinim tijelom se još traga.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.