20.6.2021. 8:43
0
Uprkos naporima ljekara u Nišu, djevojčica koja je povrijeđena u teškom udesu podlegla povredama
Uprkos naporima ljekara i medicinskog osoblja UKC Niš, šestogodišnja djevojčica, koja je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 13 sati, podlegla je kasno sinoć povredama, piše "Blic".

Dijete je na prijemu u Urgentni centar dovezeno u stanju teškog traumatskog šoka, u komi, sa jedva mjerljivim vitalnim parametrima. Zadobilo je izuzetno teske povrede glave i grudnog koša.

-Od momenta prijema dijete je bilo na respiratoru u jedinici neurohiruške intezivne njege. Nažalost, uprkos svim naporima ljekara, djevojčica je podlegla povredama - navode iz UKC Niš.

Do saobraćajne nesreće došlo je kada je Citroen beogradskih registarskih oznaka iz za sada neutvrđenih razloga sletio s puta i udario u zaštitnu ogradu.

U udesu je povrijeđena petočlana porodica iz Beograda, dok je djevojčica zadobila najteže povrede. U saobraćajnoj nesreći su povrijeđeni i njeni brat (11) i sestra (16) koji su prebačeni na Dečiju kliniku u Nišu.

Otac nije povrijeđen dok se majka žalila na povredu ekstremiteta.

Nakon policijske istrage bit će poznato kako je tačno došlo do nesreće.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.