20.6.2021. 9:11
3
Ovo je Marko Kovačević koji negira genocid u Srebrenici, voditeljica ga upitala hoće li zbog toga biti uhapšen
Gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević iz Demokratskog fronta (DF), kojeg je u martu prošle godine javnosti predstavio lider ove stranke i četnički vojvoda Andrija Mandić, u programu jedne televizije, otvoreno negirao je genocid u Srebrenici.

Desilo se to samo dan nakon što je Skupština Crne Gore usvojila Rezoluciju o genocidu i zabranila negiranje najvećeg zločina na tlu Europe nakon Drugog svjetskog rata.

Kovačević je kazao da se u Skupštini "vidjelo ko je izdajnik, da su Srbi napadnuti i da treba da se brane".

"Uostalom, mislim Kartaginu treba razoriti. Uostalom, mislim nije bio genocid u Srebrenici", kazao je Kovačević.

Voditeljica ga je pitala da li će zbog te rečenice biti kažnjen ili uhapšen, na šta se Kovačević nasmijao i kazao da mu "to nije strano i da je hapšen i ranije", javlja Antena M.

(Patria)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.