17.1.2022. 15:49
0
Misteriozni nestanak: Matej Periš navodno je i na novoobjavljenoj snimci
Skoro tri sedmicde traje potraga za nestalim Matejem Perišem koji je s prijateljima iz Hrvatske otputovao u Srbiju na doček Nove godine.

Za nestalim Matejhem Perišem, sada osim policije u potragu žele ući i građani koji na neki mogućih načina mogu pokušati pomoći u potrazi. Beogradski mediji navode da je većina dojava ipak lažna (ne)svjesno dajući istarzi mogućnost drukćčijeg toka. Svjesno ili ne, policiji mnogi uglavnom daju lažne dojave, pišu to srbijanski mediji.


Faceboook stranica 'Nestali Matej Periš' navodi kako se na devetoj sekundi videa može čuti kako neko govori 'ajde sad ustani'. Međutim, to su tek nagađanja i policija još nije potvrdila je li ta snimka autentična ili se radi o nečijoj montaži.


Pojavila se snimka na kojoj se čuje tonski zapis i nešto nalik na "ajde ustani"





Matejevi prijatelji prijavili su njegov nestanak u dva navrata. Je li policija prekršila zakon kada je počela s potragom tek nakon druge prijave? - pitaju se mnogi u regionu.

"Na ovo niko nije obraćao pažnju, svi smo gledali samo snimke (većinu bez tona). Da bismo naišli na ovaj snimak i čuli na devetoj sekundi videa 'ajde sad ustani', čak se prije tog uzvika čuje i nešto kao neki pucanj", jedan je u nizu komentara ispod ovog videa koji je objavljen na Youtube preko stranice "Nestali Matej Periš".

Kako piše Nova.rs - Matejevi prijatelji otišli su u policiju u 10 ujutro te im je tamo prilikom dolaska navodno rečeno da obiđu bolnice i na taj način se raspitaju da li je on negdje otišao u enventualnu potragu pomoći. Kada su to napravili i nisu ga pronašli - vratili su se u policiju oko 18 sati.

- Zakon o policiju u Srbiji nalaže da policija odmah po saznanju treba provesti mjere traganja za osobama i predmetima. Prema tome, policija je morala krenuti u potragu već po prvoj prijavi - navode izvori koji prate detalje istrage o nestanku Mateja.

Splićanka koja se pojavila u medijima knakon njegovog nestanka, navodno se  s Matejem poznavala godinama, te kao još jedna veza između njih dvoje navedeno je to kako je Periš, navodno, radio na njenim plovilima koje dotična posjeduje. Prema saznanju medija, M.S. u Splitu ima i firmu koja se bavi turizmom. Njena firma bavi se direktno organizacijom krstarenja po Jadranu. Porodica pomenute djevojke slovi za imućnu, a kao još jedna informacija navodi se kako je  nestali Splićanin povremeno radio i kao skiper na brodovima koje posjeduje M.S.
.
"Ona sigurno zna da li je sa njim trebalo da se nađe ili ju je on možda pitao gde može nešto da obavi, do nečega dođe i slično. Ona je navodno policiji rekla da je Matej koristio opijate pa iz toga proizlazi kako ga je poznavala bolje od njegovih muških prijatelja", rekao je izvor medijima  nešto ranije od ovih novih saznanja.

M. S. je izbrisala naloge na društvenim mrežama, a prije toga dalo se zaključiti da  dotična djevojka 'živi skup život'. Često je putovala samo na ekskluzivna i glamutozna mjhesta gdje idu samo bogataši. Da se primijetiti da ona voli takav stil života kao i da može sebi to priušti - kazao je srbijanskim medijima izvor iz Splita.


MATEJ PERIŠ TRČAO PO ULICAMA, ZAUSTAVLJAO TAKSI, NA KRAJU PLIVAO U SAVI?! 
 
NENAD PERIŠ DEMANTUJE: NISAM REKAO DA JE MOJ MATEJ NA SNIMKU NA KOM NEKO PLIVA 


Sateliti kruže nad širom teritorijom grada Beograda i to dvaput dnevno. Navedeno je prije nekoliko dana da postoji velika vjerovatnoća da se desilo da su baš u vrijeme kada je Matej izašao iz kluba, pokmenuti sateliti snimili kretanje nmestalog momka. Mnogi tvrde da bi potencijalno ti snimci bili od koristi svima koji su uključeni u potragu.

Još jedna od informacija je kako je utvrđeno zvanično da je Matejev mobitel u jednom trenutku lociran kod restorana Savanova te nekoliko minuta kasnije u blizini Velikog ratnog ostrva, navode izvori istrage.


Prijatelj nestalog Mateja Periša: Bio je mnogo pijan tu noć, obezbjeđenje nas je opominjalo  http://www.source.ba/mobile/clanak/Region/592808

Jedan od intrigantnijih videa koji su se pojavili na ovu temu možete pogledati na linku ispod. Mnogi ljudi počeli su razviajti moguće teorije oko nestanka:






 
POTRAGA ZA MATEJEM JE BILA NAKRATKO I PREKINUTA NAKON NEKOLIKO DANA INTENZIVNE POTRAGE

 

Šta se zapravo dogodilo Mateju, svi se nadaju da će biti razjašnjeno u narednom periodu. Prvi koji želi čim prije saznati istinu je njegov otac, a onda i kompletna regionalna javnost koja iz dana u dan traži šta se zapravo odigralo kobne noći. Pored postojanja mnogih dokaza koji upućuju na pojedine mogučnosti koje (ne)mogu pomoći u istrazi za nestalim Matejem.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.