18.1.2022. 11:37
0
Brnabić kazala da je izlaznost na referendum izuzetno dobra
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je izlaznost na referendum izuzetno dobra te da je referendum pokazao da će se ujediniti i kranja desnica i ljevica i euroskeptici kako bi oslabili predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Brnabić je također kazala da je izlaznost na referendumu o ustavnim promjenama od više od 30 posto izuzetno dobra te da je referendum pokazao i kakva je Srbija bila 2009. godine, a kakva je danas.

Navela je da o tome je li sudstvo bilo neovisno najbolje govori reforma pravosuđa iz 2009. godine, kada je na vlasti bila Demokratska stranka, kada su u jednom danu izgubili 837 sudaca.

"Oni su zamijenili 837 sudaca u jednom danom pod krinkom reforme pravosuđa, a ustvari je to bila politička čistka u pravosuđu", ocijenila je Brnabić, prenosi Tanjug.

Po njezinim riječima, kao posljedicu toga u Srbiji su zabilježena tri samoubojstva sudaca koji su se ubili jer su proglašeni kao nedostojni.


"To je Srbija 2009. godine i politički utjecaj na pravosuđe. Srbija 2022. godine - promjena Ustava na način da se jamči neovisnost sudstva, samostalnost tužiteljstva, da sudci svojom većinom u Visokom vijeću sudstva biraju sudce što će jamčiti i veću odgovornost i učinkovitije pravosuđe", rekla je Brnabić.

Premijerka Brnabić je navela da je zadovoljna izlaznošću, kao i rezultatom, ali i dodala da Vučić nije zadovoljan rezultatom.

Građani Srbije su se na referendumu 16. siječnja izjašnjavali o promjeni Ustava u dijelu koji se odnosi na pravosuđe.

 

(FENA/  Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.