27.5.2023. 15:19
0
Miloš Vučević novi predsjednik SNS-a: Naša politika se neće mijenjati
Miloš Vučević potvrdio je danas da je izabran za predsjednika Srpske napredne stranke (SNS). Vučević je nakon sjednice skupštine SNS-a u Kragujevcu najavio je da će stranka učestvovati u formiranju Narodnog pokreta za državu.

"SNS je podržala prijedlog dosadašnjeg predsjednika stranke i predsjednika države (Aleksandra Vučića) da uzmemo učešće u formiranje Narodnog pokreta i mislim da ćete mnogo konkretnije moći da vidite krajem juna, po tom pitanju", rekao je Vučević.

Prema njegovim riječima, očekuje se da će 24. juna biti birano novo rukovodstvo stranke.

"Onda bismo se, vjerujem, već krajem juna priključili u veliki, patriotski narodni pokret. Pokret koji razumijemo kao poziv i jačanje tog političkog fronta za odbranu naše otadžbine u vrlo teškim vremenima", rekao je Vučević.

On je zahvalio Vučiću na podršci za njegovu kandidaturu za predsjednika SNS-a, navodeći da to nije diskontinuitet već da "otvaraju novo poglavlje u svojoj knjizi".

"Naša poliika se neće mijenjati. Mi ostajemo stranka koja jeste motor razvoja naše otadžbine, ali i stranka koja čuva, njeguje tradicionalne vrijednosti srpskog naroda, svih građana Srbije", rekao je Vučević.

Istakao je da će SNS biti najpouzdaniji partner predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.