9.7.2023. 8:57
0
Šok na ulazu u Hrvatsku: Kupio za prijatelja 1 kg 'praha za baje' pa drakonski kažnjen na granici sa skoro 1.300 eura
FOTO: GP Maljevac
Čitatelj Portala Gpmaljevac.com javio je da je drakonski kažnjen zbog jednog kilograma insekticida na ulazi u Hrvatsku.

Slučaj se desio početkom prošlog mjeseca... Kako je naveo za ovaj portal, u četvrtak, 01.juna, iz Srbije je preko Graničnog prijelaza Bajakovo putovao u Hrvatsku, gdje je na pitanje carinika odgovorio da nema ništa za prijaviti, ne znajući da je Insekticid kojeg vozi strogo zabranjen u EU.

Carinik je prilikom pregleda vozila pronašao jedan kilogram Insekticida Galition Ultra, oduzeo ga, a vozaču je izdan prekršajni nalog u visini od 1.290 eura jer nije imao carinsku deklaraciju za navedeni proizvod.

- Da peh bude još veći, taj insekticid nisam nosio sebi, nego prijatelju u Sloveniju koji me zamolio da mu donesem, jer su mu valjda paradajz napale neke baje - naveo je kažnjeni vozač,

Svi takvi i slični proizvodi su zabranjeni na granicama EU.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.