19.8.2023. 12:10
0
“Albanci imaju međunarodnu podršku za projekat ‘velike Albanije'”
FOTO: Ministarstvo odbrane Srbije
Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da je "velika Albanija" projekat svih Albanaca, da oni neće od njega odustati i da za to imaju ogromnu međunarodnu podršku.

“Hajde da sebe prestanemo da lažemo. Oni žele `veliku Albaniju`. To je njihov projekat, a pitanje je ko od njihovih lidera sebe vidi kao ujedinitelja svealbanske teritorije. Oni imaju ogromnu podršku, gotovo sve im je dozvoljeno”, rekao je Vučević, prenosi N1.

On je naglasio da niko od međunarodnih zvaničnika neće glasno da kaže da Albanci prave “veliku Albaniju”, ali da je to više nego jasno.

“Pa i taj izlet Kurtija u Tetovu. Vidjeli ste kako su ih dočekali”, rekao je Vučević za televiziju “Pink”.

On je rekao da pitanje “velike Albanije” nije pitanje samo za Srbiju već, prije svega, za Sjevernu Makedoniju i za Crnu Goru.

“To vam je, inače, mantra i Sjeverne Makedonije i Crne Gore. One kada su postale članice te kolektivne NATO alijanse misle da su riješile sve svoje probleme i da ništa više ne može da im se desi, a moraju malo pogledati u historiju, sagledati okolnosti i prije svega ono što se dešava u njihovom dvorištu”, upozorio je Vučević.

On je istakao da je Vojska Srbije snažna i odvraćujući faktor za sve one koji bi da ugroze bezbjednost njenih građana i teritorije.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.