6.10.2023. 16:57
0
Vlasnik hrvatske firme koja je izgorjela u požaru zaplakao, radnici ga podržali: To je naš gazda
FOTO: Ilustracija
Ispred pogona osječke firme „Drava International“ u kojoj je izbio požar otpadne plastike, radnici su u petak organizirali skup podrške vlasniku Zvonku Bedeu poručujući kako je on gazda koji o njima brine. Bede se rasplakao, zahvaljivao radnicima te ustvrdio kako je požar podmetnut.

– To je naš gazda, to je naša firma. Zvonko Bede brine o nama. Žele nas uništiti, Anušić nas želi uništiti. Da nam nije dobro, ne bismo bili ovdje, on brine za nas. Sve smo izgradili ovdje – poručivalo je nekoliko stotina okupljenih radnika nezadovoljnih što se za požar javno proziva i okrivljuje njihovu firmu, prenosi Hina.

Novinarima su rekli i kako je plaća u firmi iznad prosjeka županije, da su svi jako zadovoljni i da njihov gazda zna ime svakog od 500-tinjak zaposlenih.  U Dravi International radi i stotinjak radnika iz Nepala.

Bede je, na novinarski upit, oštro opovrgao nagađanja kako je upravo on organizator skupa.

– Nisam organizirao ovaj skup, nisam ga ni htio jer ne želim komplikacije. Ipak, ova podrška mi puno znači. Hvala im što su došli i što su zahvalni zbog svega što sam napravio za njih i ovu zajednicu. Ovo su očito teški trenuci, za mene i za radnike –  poručio je.

Na krivičnu prijavu župana osječko-baranjskog Ivana Anušića koji je rekao da će tražit odgovornost vlasnika firme uzvratio je: “Prijavit ću ja njega!”

– Nikome nisam ništa zlo napravio, nisam ni njemu. Nikad u životu. Imam pravo podići krivičnu prijavu protiv njega zbog neistina koje je izjavio o meni. To što Stožer radi nije normalno, nije došao ni Inspektorat, nije bilo ni istrage. Ne može neko pričati o 500.000 tona plastike. U Dravu nije ušla kila plastike koja nije izvagana i za koju se ne zna. Sve je evidentirano i Inspektorat će to vidjeti – rekao je Bede novinarima.

Ustvrdio je i kako je požar podmetnut no tu svoju tvrdnju odbio je pojasniti rekavši tek da „ako i ima sumnje, neće o njima razgovarati“.

Na upit o tome je li riječ o političkom obračunu kazao je kako je on “politički nepolitičan”.

Podsjetimo da su osječko-baranjski župan Ivan Anušić i osječki gradonačelnik Ivan Radić najavili da će danas Vladi RH, zbog posljedica požara plastike, uputiti zahtjev za proglašenjem ekološke katastrofe zbog dima i pepela koji su nastali kao posljedica požara.

Preporučeno je građanima koji žive u prigradskim naseljima na jugu i susjednim općinama da ne izlaze na otvoreno ako ne moraju.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.