20.11.2023. 21:09
0
Hrvatski diplomata proglašen nepoželjnim u Srbiji
FOTO: x
Ministarstvo vanjskih poslova Srbije u ponedjeljak je, u skladu s člankom 9. Bečke konvencije koja regulira diplomatsko-konzularne odnose, nepoželjnom osobom proglasilo prvog sekretara hrvatske ambasade u Srbiji Hrvoja Šnajdera jer je "grubo izišao oz okvira diplomatskih normi", saopćilo je ministarstvo ne navodeći više detalja.

"Tokom profesionalnog angažiranja u Republici Srbiji Šnajder je grubo izašao iz okvira diplomatskih normi i prekršio navedenu Konvenciju. Tim povodom uručena je diplomatska nota ambasadoru Republike Hrvatske Hidajetu Biščeviću.

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije žali zbog postupanja navedenog diplomata u proteklom periodu, koje ne doprinosi unapređenju bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Hrvatske, dobrosusjedskoj suradnji i sveukupnom podizanju nivoa mira i stabilnosti u regiji.

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije izražava očekivanje da će Republika Srbija i Republika Hrvatska zajednički raditi na izgradnji međusobnog povjerenja, a u cilju ostvarenja zajedničke europske budućnosti", objavilo je srpsko ministarstvo koje vodi Ivica Dačić, prenose Vijesti.ba.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.