3.12.2023. 18:46
1
Snježno nevrijeme u Sloveniji, ispod Triglava skoro dva metra snijega
Snježno nevrijeme izazvalo je tokom noći i jutros probleme širom Slovenije, a najviše snijega ima u Kredarici kod Triglava, gdje je palo metar i po snega, pa je sada u tom mjestu debljina snežnog pokrivača 180 centimetara.

Kako navodi slovenačka novinska agencija STA, došlo je do djelimične obustave saobraćaja na pojedinim putevima zbog snijega, a zbog jake bure zatvorena je dionica autoputa od Primorske do Ljubljane, između Kastelca i Kozine.

Velika količina snijega pala je u regionima Notranjska i Kočevsko, kao i u dijelovima centralne Slovenije, dok snježnog pokrivača nema samo u nekim djelovima Gorenjske, prenio je portal 24ur.com.

Prema podacima Uprave za civilnu zaštitu i pomoć, najviše intervencija zabilježeno je u Slovenj Gradecu, potom i u Celju, Ljubljani, Mariboru i Ptuju.

Ukupno 17 vatrogasnih brigada poslato je da ukloni oboreno drveće sa puteva.

Jedno drvo je palo na opštinu Slovenjska Bistrica, dok je drveće padalo i na dalekovode, pa su pojedina domaćistva ostala bez električne energije, na potezu između Mežice i Maribora na severoistoku Slovenije.

U glavnom gradu Ljubljani visina snježnog pokrivača je četiri centimetra.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.