3.1.2024. 14:27
0
Mladići iz Hrvatske osuđeni jer su goloj prijateljici bez svijesti slikali grudi i spolni organ
Mladići Miro (27) i Leo (24) su ovih dana proglašeni krivima i osuđeni na uslovne zatvorske kazne jer su prijateljicu bez svijesti fotografirali golu u njezinom stanu u Bjelovaru.

Prema krivičnom nalogu, mladići su krajem novembra prošle godine oko 5 ujutro u Bjelovaru, u stanu u kojem je živjela njihova prijateljica, neovlaštenim snimanjem, zajedno i odgovorno počinili krivično djelo protiv privatnosti djevojke, piše Danica.

- Nakon što su djevojku zatekli na podu kupaonice u besvjesnom stanju, podigli su je s poda i stavili na krevet te potom povukli majicu, hlače i donje rublje.

Nakon toga su, bez njezine privole, mobitelom Lea fotografirali njene gole grudi i spolni organ. Dakle, drugoga su neovlašteno slikovno snimili i na taj način povrijedili njegovu privatnost", stoji u krivičnom nalogu koji je DORH izdao protiv mladića.

Miro i Leo su tim nalogom proglašeni krivima i osuđeni na po osam mjeseci uslovnog zatvora. Policiji je naloženo da Miri vrati oduzeti iPhone, dok je Leo trajno ostao bez Samsunga kojim je slikao golu djevojku, piše Danica.

Prema opisu krivičnog djela, mladići izgleda nisu fotografije gole prijateljice u nesvijesti slali ili ih učinili dostupnima drugim osobama. Da su to napravili, kvalifikacija kaznenog djela bi bila drugačija, a presuda vjerojatno teža.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.