16.1.2024. 19:33
0
Prvi čovjek MUP-a Hrvatske: Imali smo 500 postupaka, neki policajci ostanu i bez posla
Ministar unutarnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je danas kako ne postoji nikakvo razumijevanje ni tolerancija za nezakonito ponašanje unutar policijskih redova, referirajući se time na hapšenje policajaca u antikorupcijskoj akciji u Primorsko-goranskoj i Karlovačkoj županiji.

"Lani smo na razini Ministarstva imali više od 500 disciplinskih postupaka, te brojke smo često komunicirali i to se događa i u drugim policijama. Neki ostanu bez posla. Svi ti događaji uključujući i ovaj danas su posljedica rada iste te policije", rekao je Božinović u Buzetu gdje je sudjelovao na trilateralnom sastanku ministara unutarnjih poslova Hrvatske, Slovenije i Italije, javlja Hina.

"Mi smo u tome dosljedni i ostat ćemo", poručio je Božinović.

U antikorupcijskoj akciji koja je danas počela u Primorsko-goranskoj i Karlovačkoj županiji uhićeno je troje policajaca i zaposlenica jedinice lokalne uprave i samouprave s područja Gorskog kotara.

Četvero uhapšenih osumnjičeno je za kaznena djela protiv službene dužnosti, a kriminalističko istraživanje provodi Služba gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske u koordinaciji s Uskokom.

(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.