2.3.2024. 17:09
0
Vučić njemačkog političara okarakterisao kao 'najvećeg srbomrzca'
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom današnjeg obraćanja žestoko je napao strane diplomate koji su tvrdili kako izborni proces u Srbiji nije bio "čist kao suza".

Vučić je strane diplomate koji kritikuju aktualnu vlast u Srbiji optužio da su bliski Albancima te da podržavaju nezavisno Kosovo i kosovskog premijera Albina Kurtija, ali i lidere srbijanske opozicije.

Nazvao ih je "lopužama" i "srbomrscima". Naročito je žestok bio prema Michaelu Rothu, dugogodišnjem članu njemačkog Bundestaga i aktuelnom predsjedniku parlamentarnog vanjskopolitičkog odbora. Vučić je za Rotha rekao da "mnogo voli Kurtija i nezavisno Kosovo", prenosi Nova.rs.
 
"Samo vas, ljudi, molim da to pogledate – njih Srbija zanima isključivo bez Kosova", poručio je. Iskazao je podršku premijerki Ani Brnabić, ističući da joj "svaka čast na hrabrosti" što se suprotstavila Rothu i poručujući joj da sljedeći put odgovori "triput jače".

"Zamislite, Ana Brnabić se drznula da odgovori Michaelu Rothu, tako drska i bezobrazna. Sljedeći put neka mu odgovori triput jače. Da lijepo nauči što znači suverena i slobodna država, i nezavisna država. Neka se igra s nekim drugim državama, sa Srbijom se neće igrati", naveo je Vučić.

"Nije Roth nikakav ni gospodin niti bilo što, dobro ga znam. Uvijek je bio protiv Srba, najveći srbomrzac koji postoji u Njemačkoj", dodao je.

Zanimljivo da je Vučić u posljednje vrijeme više puta govorio kako je upravo Njemačka ključni partner Srbije na putu u Evropsku uniju.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.