17.3.2024. 11:15
0
Vozač kamiona iz BiH pokušao prenijeti 32.500 eura gotovog novca
Kad je vozač teretnog vozila bosanskohercegovačkih oznaka stigao na granični prijelaz Stara Gradiška, mislio je da je dobro sakrio na desetke hiljada eura. No, bio je u krivu, piše Jutarnji list.

Provodeći pojačane mjere nadzora, brodski carinici su temeljito pregledali vozilo BiH državljanina a poseban fokus je bio na priključnom vozilu teretnjaka. Jer između prijavljene robe pronađeno je skriveno 22.800 eura.

Bilo je to dovoljno da zavire i u jaknu vozača te su u džepu njegove jakne pronašli novčanik sa još 9.700 eura.

A obzirom da prilikom ulaska u carinsko područje Europske unije nije ispunio obavezni formular o prijenosu 32.500 eura gotovine već se pravio mutav, izdan mu je prekršajni nalog težak 12.000 eura jer se ogriješio o članak 69a. Zakona o deviznom poslovanju vozača zbog pokušaja nezakonitog unosa gotovine.

Je li novac bio namijenjen stanovitoj Arneji, Skoku i Emiru čija su se imena rukom ispisana našla na kutijici u kojoj se, inače, nalaze diskovi za protetiku ili su, pak, oni pošiljatelji novca nije poznato, no s njima će se razračunati u konačnici vozač BiH teretnjaka.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.