27.3.2024. 8:34
0
Dvogodišnjoj djevojčici iz Srbije još nema traga: Potraga je trajala cijelu noć. Komšije sumnjaju na otmicu
Nestala dvogodišnja djevojčica Danka Ilić, kojoj se od utorka oko 13.45 sati gubi svaki trag u prigradskom naselju Banjsko Polje kod Bora u Srbiji dok se igrala s majkom i bratom, ni nakon cjelonoćne potrage nije pronađena.

Zbog Dankinog nestanka sinoć je prvi put u Srbiji aktiviran Amber alert, naziva "Pronađi me", a više od 16 sati u potragu su uključeni policija, vatrogasci-spasioci, Gorska služba spašavanja i lovci, a za djevojčicom tragaju i brojni građani.

Dok je skoro cijela Srbija noćas spavala, grad Bor oka nije sklopio. Potraga za Dankom trajala je cijelu noć, tokom koje se temperatura u Boru i okolici spustila na samo 6 stepeni Celzijusa, dok je kiša prestala padati. Pripadnici Gorske službe spašavanja objasnili su da su to u normalnim okolnostima dobri uslovi za potragu, ali da je svaka minuta važna jer se ipak radi o dvogodišnjoj djevojčici.

Sinoć su helikopteri, uz dronove, letjeli unatoč mrklom mraku i pretraživali teren termovizijskim kamerama. Iznad mjesta gdje je nestala Danka Ilić vodi put do šume koja nije gusta, ali u kojoj ima dosta gustog rastinja. Nekoliko minuta vožnje od mjesta nestanka je Borsko jezero, koje spasiocima predstavlja posebnu brigu.

Kako Blic.rs doznaje od mještanina, komšije sumnjaju da je riječ o otmici. Jedan mještanin je rekao kako su lovci najavili da će se ujutro okupiti zbog sumnje da je djevojčicu mogla napasti divljač.

Kako je majka djevojčice objasnila za Blic na početku potrage, ona je bila s njom u Banjskom polju kada je malena nestala, a u tom trenutku je na sebi imala ljubičaste hlače i maslinastozelenu jaknu.

- Odaziva se na ime, ali ona je još mala, ona još ne priča. Javili su se ljudi da je viđena kod neke zgrade, ali nije tu, rekla je u prvoj izjavi uplašena majka djevojčice.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.