4.3.2016. 14:06
0
Četiri godine zatvora za dvojicu Sirijaca zbog utapanja dječaka Aylana i još četvero ljudi
Turski sud osudio je dvojicu Sirijca na četiri godine zatvorske kazne zbog utapanja petero ljudi, uključujući dječaka Aylana Kurdija, čija je slika u septembru senzibilizirala javnost za sudbinu migranata, objavila je novinska agencija Dogan.

Trogodišnji Aylan, čije je tijelo more izbacilo na plaži na jugozapadu Turske, utopio se zajedno sa svojom majkom i bratom koji su bili u grupi migranata u pokušaju da čamcem doplove do Grčke.

Dvojica Sirijaca osuđena su  svaki na četiri godine zatvora za krijumčarenje ljudima, navodi Dogan, a oslobođeni su optužbe za uzrokovanje smrti svjesnim nemarom.

Od Aylanove smrti, Evropska unija suočila se sa sve većom krizom zbog pitanja kako se nositi sa stotinama hiljada migranata iz Sirije i drugih zemalja.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.