12.3.2016. 11:14
0
U zračnom napadu Izraela na Gazu jedno dijete poginulo, dvoje ranjeno
U zračnom napadu Izraela na Gazu poginulo je jedno dijete, a dvoje je ranjeno, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je kazao glasnogovornik Ministarstva zdravstva u pojasu Gaze Eshref el-Kudra, u napadu je poginuo desetogodišnji Yasin Ebu Husa, dok su njegova 6-godišnja sestra Esra i 13-godišnji  brat Eyub ranjeni.

Kudra je istakao kako su djeca hospitalizirana, a da je Esra teško ranjena.

Očevici koji su govorili o detaljima napada, kazali su kako je Izrael gađao uporišta jedinica Izzeddin el-Kassam, vojnog krila Hamasa, koja se nalaze na sjeveru Gaze.

Oni su istakli da je prilikom napada pričinjena značajna materijalna šteta na zgradama i područjima oko uporišta.

S druge strane, prema pisanom saopćenju izraelske vojske, napadnuta su četiri uporišta Hamasa kao reakcija na rakete sinoć lansirane iz Gaze.

"Izraelske zračne snage su jutros kao metu napada imale četiri vojna uporišta u Gazi. Sva odgovornost za lansiranje raketa pripada Hamasu, jer se vlast u Gazi nalazi u njihovim rukama", navedeno je u saopćenju.

Prema sinoćnjem saopćenju vojske, nekoliko raketa lansiranih iz Pojasa Gaze detonirane su na jugu Izraela. Tom prilikom nije bilo poginulih.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.