20.4.2016. 8:49
0
SAD možda skinu oznaku "tajno" o terorističkim napadima 11. septembra
Šef Nacionalne obavještajne službe SAD-a James Clapper, istražuje tajni dio izvještaja o terorističkim napadima 11. septembra 2001. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Američki predsjednik Barack Obama je saopćio da će Clapper možda dati preporuku za skidanje oznake "tajno" s tih dokumenata.

Obama je potvrdio da je Clapper blizu završetka tog procesa, naglasivši da je najvažnije da postoji garancija da objavljeni dokumenti neće nanijeti štetu američkoj nacionalnoj sigurnosti. 

Na pitanje novinara da li je čitao tih 28 stranica iz tajnih dokumenata, američki predsjednik je dodao kako "ima ideju šta se u njima nalazi". 

U seriji terorističkih napada 11. septembra poginulo je 2.996 osoba, a više od šest hiljada je povrijeđeno.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.