24.6.2016. 18:13
0
Brexit podijelio AfD: Jedni krive Merkel, drugi smatraju da su Britanci pravilno odlučili
Izlazak Velike Britanije iz Evropske unije izazvao je razilaženja u mišljenjima unutar njemačke partije "Alternativa za Njemačku" (AfD). Dok jedni krive njemačku kancelarku Angelu Merkel, drugi smatraju da su Britanci donijeli pravu odluku.

Zamjenik predsjednika radikalne desničarske partije “Alternativa za Njemačku” (AfD) Alexander Gauland, za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije (EU) odgovornom smatra Angelu Merkel, javlja Anadolu Agency (AA).

Gauland, koji ističe da se EU treba vratiti tome da bude ekonomska unija, u obraćanju u Berlinu kazao je kako Njemačka neće pokrenuti kampanju za izlazak iz EU i izrazio žaljenje zbog toga što Velika Britanije više nije članica Unije.

“Merkel je otvaranjem granica otjerala Britance iz EU”, smatra Gauland. 

Beatrix von Storch, također iz AfD-a je rekla kako je napuštanje Velike Britanije EU pokazatelj neuspješne politike koju vode predsjednik Evropskog Parlamenta (EP) Martin Schulz i predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker, zbog čega je tražila da podnesu ostavku. Ipak, u istoj partiji postoje i oni koji smatraju da su Britanci donijeli pravu odluku. Među njima nalazi se i Bjorn Hocke, predsjednik lokalne Skupštine u gradu Thuringen. 

“Znam da većina naroda Njemačke želi izaći iz ropstva EU”, rekao je Hocke. 


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.