8.1.2017. 11:54
0
U Evropu dolazi 15 miliona izbjeglica iz Afrike
Evropi prijeti novi veliki migrantski val iz Afrike. Do 2020. godine preko Sredozemlja će u Evropu krenuti preko 15 miliona imigranata iz Afrike, stoji u dokumentu austrijske vojne obavještajne službe (Heeres-Nachrichtenamt) koji tek treba biti objavljen, prenosi Patria.

Njemački Bild došao je u posjed dokumenta u kojem stoji da će se broj imigranata u Evropi drastično povećati, a najveći broj imigranata stići će iz Nigerije, Demokratske Republike Kongo, Sudana i Etiopije.

U posljednje tri godine oko 550.000 Afrikanaca zatražilo je azil u EU, piše u izvještaju austrijske tajne službe.

"Broj afričkih izbjeglica znatno će se povećati, ako EU financijski ne podrži pogođene zemlje te ne promijeni svoju politiku prema tražiteljima azila koji su ekonomski migranti", citira Bild navedeni izvještaj.

Obavještajni dužnosnici upozoravaju: "Broj ekonomskih migranata značajno će se povećati do 2020. godine zbog naglog rasta nezaposlenosti u afričkim zemljama. Čak 15 miliona ljudi činit će tu moćnu vojsku imigranata koji traže bogatu evropsku perspektivu, jer su kod kuće bez posla i budućnosti", stoji u izvještaju.

"Zbog golemog priljeva azilanata iz Afrike, bitno će se promijeniti odnos Evropske unije prema ekonomskim migrantima. Bit će nužna bolja kontrola vanjskih granica i uspostavljanje modela za protjerivanje onih kojima je odbijen azil", zaključak je izvještaja, piše Index. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.