2.6.2017. 20:15
0
Afričke zemlje koje se bore sa sušom kritiziraju povlačenje SAD-a iz sporazuma
Povlačenje SAD-a iz Pariskog dogovora o klimatskim promjenama dočekano je s očajem u dijelovima Afrike koji se bore s teškom sušom i koje traže financijsku pomoć u borbi protiv globalnog zagrijavanja.
Sididi Ould Batna iz Malija kazao je da je izgubio oko deset grla stoke i da kriza gladi pogađa i čitave porodice.

On je rekao da bi predsjedniku Donaldu Trumpu poručio da je ova nevolja prouzrokovana klimatskim promjenama "i ukoliko on ne obrati pažnju, SAD će se i same jednog dana suočiti s ovim problemima", prenosi Associated Press.

Zvaničnici Južne Afrike nazvali su ovo povlačenje "odricanjem od globalne odgovornosti".

U saopćenju izdatom u petak, južnoafrički zvaničnici su kazali da ova odluka šteti vladavini zakona i "povjerenju među nacijama", te da SAD imaju "moralnu obavezu" da podrže siromašnije zemlje u globalnoj borbi protiv klimatskih promjena.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.