13.12.2017. 14:00
0
Saudijska Arabija osudila odluku Donalda Trumpa oko Jerusalema, ali Iran tvrdi da Saudijska Arabija želi uspostaviti vezu s Izraelom
Iranski predsjednik Hassan Rouhani izjavio je da jedini razlog što se Donald Trump "usudio" da prizna Jerusalem kao izraelsku prijestonicu leži u tome što neki u regiji žele da uspostave bliže veze s Izraelom.

Rouhani je dao te izjave na vanrednom samitu Organizacije islamske saradnje (OIC), sazvanom nakon Trumpove objave o priznavanju Jerusalema.

Njegovi komentari očigledna su aluzija na ljutog iranskog suparnika, Saudijsku Arabiju, nakon što su se pojavili izvještaji da kraljevstvo želi tješnje veze s Izraelom kako bi se suprotstavili iranskom uticaju u regiji.

Saudijska Arabija je osudila Trumpovu odluku, u rijetkoj javnoj kritici jednog poteza Washingtona.

Rouhani je također izjavio da SAD nikada nisu bile pošten posrednik, prenosi AP.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.