6.4.2018. 21:45
0
Misteriozna smrt u SAD: U rijeci pronađeno tijelo poznatog epidemiologa koji je nestao prije sedam sedmica
Tijelo vrhunskog epidemiologa Centra za kontrolu i prevenciju bolesti SAD, koji je nestao prije više od sedam sedmica, nađeno je u rijeci u blizini njegove kuće.

Američke vlasti su objavile da na tijelu nema jasnih znakova koji bi ukazivali na nasilje i ubistvo.

Tijelo epidemiologa Timothyja Cunninghama (35) nađeno je danas djelimično potopljeno u vodi i mulju, na teško pristupačnom terenu, na zapadnoj obali rijeke Chattahoochee, izjavio je na konferenciji za novinare portparol Vatrogasno-spasilačke službe.

“Pošto je istraga u toku, nemamo dokaze koji bi ukazivali na nesetni slučaj, samoubistvo niti bilo šta drugo osim da se Cunningham utopio”, rekao je glavni okružni medicinski vještak Ian Gorniak.

Prema njegovim riječima, tijelo je nađeno u fazi raspadanja, ali je identifikovano na osnovu zuba.

Tijelo su pronašli ribolovci, koji su odmah pozvali policiju, naveo je Stafford, istakavši da je tijelo nađeno u oblasti koji su vlasti pretraživale u februaru, ali tada ništa nisu pronašle.

Cunningham je bio epidemiolog federalne agencije sa sjedištem u Atlanti, a nestao je 12. februara, što je njegova porodica prijavila četiri dana kasnije nakon što je u njegovoj kući zatekla samo njegove stvari i automobil.

CDC je saopštila da je Cunningham 1. jula dobio “unaprijeđenje za izuzetnu stručnost”.

Policija je ranije saopštila da nema dokaze o ubistvu, ali da tu mogućnost ne može da isključi.

Građanska grupa koja se bori protiv kriminala Crime Stoppers ponudila je nagradu od 15.000 dolara za informaciju koja bi ukazala na bilo kakvu kriminalnu aktivnost.

Vlasti će se sada fokusirati na pokušaje da rekonstruišu posljednje trenutke života ovog vrhunskog epidemiologa, navodi američka agencija, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.