10.6.2018. 20:45
0
Italija: Zatvorene luke za brod sa više od 600 migranata
Italija će odbiti dozovolu za pristanak humanitarnog broda Aquarius sa više od 600 migranata u bilo koju od svojih luka, a od Malte je zatražila da im otvori svoje luke, izjavio je danas neimenovani italijanski zvaničnik.

Malta je saopštila da nema nikakve veze sa spasilačkom operacijom, čime se otvara mogućnost za diplomatski spor između dvije članice EU. 

U proteklih pet godina više od 600.000 migranata došlo je brodom iz Afrike do Italije. Taj broj je značajno opao u proteklih nekoliko dana, ali je u porastu broj spasilačkih operacija. 

"Akvarijus" pripada humanitarnoj organizaciji "SOS Mediteran" koja je ranije je "Tviteru" objavila da je izvučeno 629 migranata, uključujući 123 maloljetnika bez staratelja, 11 djece i sedam trudnica. 

Humanitarna organizacija ističe da je grupa uglavnom Afrikanaca iz podsaharske afrike preuzeta u šest spasilačkih operacija kod obala Libije.

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.