21.11.2018. 22:16
0
Na konferenciji u Beču predstavljene mjere protiv antisemitizma u Evropi
Evropski lideri i lideri Jevreja poručili su na skupu u Beču da će se zajedno boriti protiv oživljavanja antisemitizma u Evropi i predložili su konkretne mjere za borbu usmjerenu protiv mržnje prema Jevrejima.

Predsjednik Evropskog  jevrejskog kongresa Moše Kantor rekao je na konferenciji o antisemitizmu u Beču da su "jevrejske zajednice u Evropi sve više zabrinute za svoju sigurnost i pesimistične u pogledu svoje budućnosti", prenosi  AP.

On je zajedno sa ostalim učesnicima konferencije "Evropa iznad antisemitizma i antisemitizam - osiguravanje jevrejskog života u Evropi", pozvao vlade, javne i privatne institucije da primjene politike protiv antisemitizma, a koje su predstavljene na toj konferenciji.

Austrijski kancelar Sebastian Kurz, čija zemlja predsjedava EU do kraja godine i koja je domaćin sastanka, rekao je da te mjere podrazumijevaju da se osigura veća sigurnost jevrejskim zajednicama, ali i da se ojača zakonodavni okvir i obrazovanje za borbu protiv antisemitizma.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.