18.3.2019. 11:36
0
Stravične poplave i klizišta u Indoneziji, poginulo najmanje 50 ljudi
Nasip za zaštitu od poplava urušio se kod sela Bendugan, u indonezijskoj pokrajini Yogykarta, prisiljavajući najmanje 402-oje mještana da pronađu utočište na sportskom stadionu u Kulon Progu.

Neprekidne obilne kiše u subotu i nedjelju izazvale su poplave i dovele su do urušavanja nasipa u selu Bendungan, stvarajući velike poplave u podoblastima  Pengasih, Wates, Panjatan, i Temon u Kulon Progu.

Indonezija trenutno prelazi iz kišne u suhu sezonu koja obično počinje u aprilu ili maju.

Obilne kiše izazvale su poplave u pokrajinama  Centralna Java, Yogykarta, Papua, Zapadna Java, Istočna Java, Lampung, Istočna Nusa Tenggara, i Južna Sumatra, prenosi indonezijska državna novinska agencija Antara.

Najmanje 50 ljudi je poginulo u poplavama i pod klizištima koje su zahvatile oblast Jayapura, na  Papui, u subotu.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.