6.4.2019. 17:08
0
Trump: Vanredna situacija, Amerika puna, više ne možemo da primamo migrante
Američki predsjednik Donald Trump poručio je da su SAD “pune”, da je imigracioni sistem “pretovaren” i da se ilegalne imigracije moraju zaustaviti.

“Zaista postoji vanredna situacija. Ovo je kolosalan nalet i previše je za naš imigracioni sistem, to ne možemo da dopustimo da se dogodi. Ne možemo više da vas primamo. Ne možemo da vas primimo. Naša zemlja je puna”,  rekao je Trump prilikom obilaska renoviranog dijela s meksičkom granicom, prenosi AP.

Trump, kako navodi agencija, čini bezbjednost na granicama ključnom tezom svoje kampanje za novi mandat 2020. godine.

Donald Trump poručio je da je novi zid na južnoj granici SAD sa Meksikom sjajan.

“Upravo sam provjerio novi granični zid – sjajan je! Sada odlazim u Los Angeles”, napisao je Trump na Twitteru.

On je objavio snimak diskusije o granici i bezbjednosti sa američkim graničarima, kojima se zahvalio što SAD “čuvaju svaki dan”.

Pored video snimka diskusije, na zvaničnom Twitter nalogu pojavila se i kratka montaža njegove posjete granici, praćena dramatičnom muzikom. Na snimku se vidi okupljena publika, oprema kojom raspolažu američki graničari i predsjednik SAD u raznim situacijama, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.