14.7.2019. 17:53
0
Potres jačine 7,3 stepena pogodio istočnu Indoneziju
Potres magnitude 7,3 pogodio je regiju Moluccasu na istočnom području Indonezije, javio je američki Geološki zavod.

Potres se dogodio na dubini od 10 killometara na području od 168 kilometara jugoistočno od grada Ternatea.

Indonezijska agencija za meteorologiju javila je da ne postoji opasnost od cunamija nakon potresa, ali na web stranici agencije registriran je potres 5,3 stepena 30 minuta nakon prvog potresa.

"Još nema izvještaja o materijalnoj šteti", kazao je Iksan Subur, dužnosnik indonezijske agencije za ublažavanje katastrofa koja se nalazi u pokrajini Južni Halmahera, u blizini epicentra potresa.

Ipak ljudi su se uspaničili i istrčali iz svojih kuća, dok su oni koji žive u blizi okeana krenuli ka višim područjima, potvrdio je Subur Reutersu, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.