14.10.2019. 22:43
0
Britanska kraljica podržala Džonsona: Prioritet izlazak iz EU 31. oktobra
Prioritet britanske vlade je da napusti Evropsku uniju 31. oktobra, izjavila je danas engleska kraljica Elizabeta Druga koja je, govoreći pred parlamentom koji utvrđuje zakonodavnu agendu vlade, podržala plan premijera Borisa Džonsona (Johnson) da "radi na novom partnerstvu sa Evropskom unijom, zasnovanom na slobodnoj trgovini i prijateljskoj saradnji", prenose agencije.

Ona je dodala i da će britanska vlada, nakon izlaska iz EU, obezbijediti da država i dalje ima vodeću ulogu u svjetskim poslovima, kao i da će nastaviti da brani svoje interese, prenosi BBC.

- Moja vlada će biti u prvim redovima pri rješavanju najkompleksnijih međunarodnih bezbjednosnih problema - rekla je kraljica u govoru.

Nakon govora kraljica Elizabeta Druga vratila se u Bekingemsku palatu, a među prisutnima je u parlamentu, prenosi BBC bila i bivša premijerka Tereza Mej (Theresa May).

(Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.