4.11.2019. 21:54
0
Grkinja se nakon više od 70 godina srela sa porodicom koju je spasila od nacista
Grčka državljanka Melpomeni Dina (92) se po prvi put nakon više od sedam decenija srela sa dvoje Jevreja, bratom i sestrom, čiju je porodicu spasila od nacista tokom Drugog svjetskog rata.

Kako piše BBC, Dina je u svojoj kući krila šest članova porodice Mordechai prije nego što im je pomogla da pobjegnu. Emotivni susret se odigrao više od sedam decenija nakon tog događaja u Memorijalnom muzeju holokausta u Jerusalim.

Spašeni članovi jevrejske porodice, Sarah Yanai i Yossi Mor, na susret su poveli svojih dvadesetoro djece i unučadi.

"Ne postoje riječi koje bi opisale ovaj osjećaj. Bili smo sakriveni u njenoj kući, spasila je moju cijelu porodicu... Šestoro ljudi, ne možete ni da zamislite u kojoj se ona opasnosti nalazila zbog nas", rekla je Sarah Yanai, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.