8.11.2019. 19:44
0
Trump odvaguje Putinov poziv da prisustvuje vojnoj paradi u Moskvi
Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u petak da odvaguje poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina da prisustvuje vojnoj paradi na Dan pobjede u Moskvi 9. maja.

Cijenim taj poziv. To se dešava u jeku političke sezone, tako da ću vidjeti mogu li ići, ali bih volio da mogu otići tamo - izjavio je Trump novinarima.

U dešavanjima kojima se obilježava saveznička pobjeda nad nacističkom Njemačkom 9. maja 1945., Rusija vojnom paradom koju izvodi svake godine  pokazuje svoju vojnu moć.

Trump je izjavio da je to dešavanje, kojim se obilježava 75. godišnjica savezničke pobjede, "veoma značajno", prenosi Associated Press.


(Fena/Admir Oručević)

SADTrump
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.