11.11.2019. 20:20
0
Ugledni historičar snimljen kako u rijeku baca dijelove tijela djevojke
Strani mediji objavili su snimak sa nadzorne kamere na kojem se navodno vidi kako ugledni ruski historičar Oleg Sokolov baca dijelove tijela djevojke u rijeku, nakon što ju je ubio u svojoj kući.

Sumnja se da je Sokolov (63) ubio svoju ljubavnicu Anastasiju Ješčenko (24), nakon čega joj je odsjekao glavu, ruke i noge.

Na snimcima se navodno vidi kako baca tri paketa u ledenu vodu u blizini svog doma, dok pored njega prolazi biciklista.

Kada se vratio sa ostalim dijelovima tijela, pao je u rijeku dok je pokušavao da baci žrtvine ruke. Na sebi je imao Napoleonovu uniformu i navodno je planirao da okonča i svoj život.

Policija je izjavila kako je Sokolov bacio dijelove tijela djevojke u rijeku Mojka u Sankt Peterburgu, a onda je, pijan, sam upao u nju.

Istoričar je izvučen iz reke obolio od hipotermije, dok je kod sebe imao ranac sa ženskim rukama.

Sokolov, vodeći istoričar na bivšem univerzitetu Vladimira Putina koji je volio da se oblači kao Napoleon, juče je priznao ubistvo koje je šokiralo Rusiju.

"Priznao je krivicu", rekao je njegov advokat Aleksandar Počuev, dodavši da žali zbog toga i da sarađuje.

Mediji iznose nove šokantne detalje o ovom slučaju. Profesor je navodno organizovao zabavu u svom luksuznom stanu, dok je tijelo ljubavnice bilo zaključano u drugoj sobi.

Ješčenko je navodno upucana najmanje četiri puta nakon svađe, piše "Daily Mail".

Policija je otkrila Anastasijino obezglavljeno tijelo i mrlju od krvi u kući istoričara.

Roditelji žrtve su u šoku, rekavši da im kćerka nikada nije rekla ništa loše o Sokolovu, prenosi "Telegraf.rs".

Sokolova prva žena preminula je od raka, a od druge žene Ane se razveo. Ona je rekla da je znala za njegovu vezu sa Anastasijom, koja je bila njegova učenica.

Njen brat je rekao da ga je Anastasija pozvala i rekla mu da se posvađala sa Sokolovim jer je željela da ide na rođendan kod prijatelja.

"Plakala je, a ja sam joj rekao da ga ostavi već jednom", dodao je on.

Sokolov je poznati stručnjak za Napoleona i odlikovan je francuskom medaljom Legije časti.

Sokolov će biti pod krivičnom istragom zbog ubistva i prijeti mu do 15 godina zatvora, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.