14.11.2019. 15:11
0
Dječak poklonio učiteljici novac: Mislim da ima malu platu
Dječak sa Floride, učenik trećeg razreda osnovne škole, ponudio je svojoj učiteljici novac koji je dobio za rođendan jer misli da nastavnici nisu dovoljno plaćeni za ono što rade.

Parker Williams (9) u školu je ponio 15 dolara i dao novac učiteljici uz poruku: “Poštovana gospođo CHambers, mislim da nastavnici nisu dovoljno plaćeni za ono što rade, da li biste prihvatili ovaj poklon?”

Parkerova učiteljica  Mary Hall Chambers izjavila je kako je prvo pomislila da je novac za izlet, a kad je pročitala poruku koju joj je učenik napisao, rekla mu je kako je to najslađa stvar koju je ikad vidjela.



“Parker, ovo je tako lijep gest. Ne mogu da uzmem tvoj novac, ali cijenim što paziš na mene”, odgovorila je dječaku.

Njegova majka Jennifer nije znala da je njen sin pokušao da pokloni novac učiteljici, a saznala je to tek kad je poruku i novac primijetila u torbi.

“Pitali smo sina šta je to, a kad sam shvatila, krenule su mi suze”, kazala je majka.

Njen sin je priznao koliko voli svoju učiteljicu i otkrio zašto je to učinio.

“Volim svoju učiteljicu i htio sam da joj vratim za sve. Učitelji nisu dovoljno plaćeni”, kazao je dječak.

Njegova mama je dodala da im gospođa Chambers često šalje mailove sa prijedlozima kako Parker može da napreduje i pohvalama u vezi sa njegovim uspjesima u školi.

“To je posao od 24 sata dnevno, sedam dana u nedjelji. Nisu dovoljno nagrađeni za trud koji ulažu u razvoj generacije djece koji će jednom postati samostalni ljudi”, dodala je, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.