6.12.2019. 22:14
0
Najavljeni novi protesti u Francuskoj, stotine hiljade ljudi u štrajku
Francuski sindikati pozvali su na novi dan štrajkova i demonstracija protiv vladinih planova penzione reforme u utorak 10. decembra, saopćila je u petak predstavnica sindikata CGT.

Oni (vlada) nisu uspjeli sagledati obim društvenog nezadovoljstva u zemlji, i bolje im je da požure s odgovorima - izjavila je  Catherine Perret novinarima.

Francuska se suočava s drugim danom saobraćajnog haosa i manjkom osoblja u školama i bolnicama nakon što su ulični protesti privukli stotine hiljada ljudi, najmanje 800.000, sudeći po ministarstvu unutrašnjih poslova te 1,5 miliona o kojima je izvijestio CGT, prenosi Associated Press.


(Fena/Admir Oručević)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.