4.1.2020. 20:27
0
Novi sukobi u Parizu: Policija suzavcem na demonstrante
Francuska policija ispalila je danas suzavac tokom sukoba u centru Pariza kako bi suzbila demonstrante koji protestuju protiv planova vlade da reformišu penzioni sistem.

Kako je javio Rojters, policija je intervenisala nakon što su demonstranti kojima su se priključile pristalice pokreta “Žuti prsluci” pokušali da uđu u kompleks željezničke stanice Gar de l’Est.

Predsjednik Emmanuel Macron je izjavio da su reforme neophodne da bi se pojednostavio sadašnji zamršeni penzioni sistem, ali protivnici tog plana navode da bi mnogi ljudi morali da rade duže ako bi te mjere bile realizovane.

Prvi protesti protiv reformi penzionog sistema počeli su u decembru, a nove demonstracije širom zemlje zakazane su za 9. januar, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.