11.1.2020. 18:30
0
Šef iranske Revolucionarne garde koji se tereti za rušenje aviona: Volio bih da sam umro samo da ne bih bio svjedok takve nesreće
Iranska Revolucionarna garda preuzela je punu odgovornost za obaranje ukrajinskog aviona, rekao je viši zapovjednik Garde u video snimku koji je u subotu objavila državna TV.

- Volio bih da sam umro samo da ne bih bio svjedok takve nesreće - izjavio je čelnik vazduhoplovne divizije Amirali Hajizadeh.

Dodao je da preuzimaju punu odgovornost i da su spremni ispoštovati kakva god odluka dalje bude donesena od strane vlade, javlja CBS News.

Iranska vlada je ranije danas priznala da je "nenamjerno" oborila ukrajinski putnički avion, pri čemu je poginulo svih 176 putnika i članova posade.

Istragom je utvrđeno da je "ljudska greška dovelo do ispaljivanja projektila", rekao je predsjednik Hassan Rouhani. Obaranje aviona je opisao kao "neoprostivu grešku".

Vojska je navela da je avion letio blizu osjetljivog mjesta koje je pod kontrolom iranske Revolucionarne garde i da je u tom momentu posmatran kao neprijateljska letjelica.

Iran je u početku negirao izvještaje da je jedna od njihovih raketa oborila avion u blizini glavnog grada Teherana. Ali pritisak se brzo povećao nakon što su zapadni obavještajni zvaničnici rekli da dokazi ukazuju na iransku umiješanost.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.