14.1.2020. 20:02
0
Kiparske vlasti presrele brod sa 101 sirijskim migrantom
Kiparske vlasti u utorak su presrele brod koji je prevozio 101-og Sirijca, u blizini obale tog istočnomediteranskog otoka, u jednom od najvećih dolazaka izbjeglica iz susjedne zemlje u posljednjim mjesecima.

Sirijci su iskrcani na moru na brod obalne straže i odatle su prebačeni u luku na jugoistoku otoka.

- Među onima na plovilu bilo je maloljetnika, koji su izgleda krenuli iz Turske – izjavila je policijska glasnogovornica.  

Otok, članica EU najbliža Bliskom istoku, bilježi postepeni rast dolazaka nedokumentiranih migranata i izbjeglica u proteklih 18 mjeseci jer su ostale rute previše teške za prelazak.

Mnogi od njih su izbjeglice iz Sirije, ali je također zabilježen rast broja dolazaka ljudi koji bježe pred previranjima u Kamerunu preko nepriznate otcijepljene države na sjeveru Kipra, prenosi Reuters.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.