27.1.2020. 16:40
0
Pojavio se navodni snimak razgovora pilota Bryantovog helikoptera sa tornjem neposredno prije rušenja helikoptera
Na društvenim mrežama i YouTubeu pojavio se navodni razgovor između pilota helikoptera u kojem je bio Kobe Bryant i troje kontrolora leta s kojima je on komunicirao na putu od aerodroma "John Wayne" do mjesta nesreće.

Piše: Haris Ahbabović

U ovoj nesreći, osim legendarnog košarkaša, nastradalo je još osam osoba, a među njima je i 13-godišnja Kobejeva kćerka, Gianna Bryant.

Zbog guste magle pilot je morao kružiti 15-ak minuta oko aerodroma, ali na kraju nije uspio sletiti na aerodrom, te se helikopter srušio na okolnim brdima.

- Vremenski uvjeti bili su ispod minimuma za siguran let - rekao je portparol tamošnje policije Josh Rubenstein nakon nesreće.

Razgovor između pilota helikoptera 2EX i kontrolora leta pročitajte u nastavku.

- Helikopter 2EX, ovdje ''Burbank Tower'' (aerodrom na kojem su trebali sletjeti). Recite nam svoje namjere. 

- Zadržavamo posebne VFR uvjete, tražimo tranziciju na 101 zapadni dio aerodroma - odgovorio je pilot.

- Helikopter 2EX, ostanite zasad izvan zračnog prostora ''Burbanka'', imamo avion koji kruži i čeka slijetanje.

- 2EX čekamo.

Nakon tri minute čekanja ponovno se javio toranj i tražio da helikopter pričeka dodatne tri minute, na što je pilot odgovorio da će nastaviti čekati.

- Kako biste nastavili planirati, očekujte da ćemo vas prebaciti na sjeverni dio aerodroma. Razgovarao sam s ''Van Nuysom'' i rekli su mi da imaju nekoliko odlazaka s tog dijela aerodroma, tako da možete očekivati da nastavite tom rutom.

- Uredu, nema problema - odgovorio je pilot. 

Potom, se helikopter na radaru počinje kretati nepredviđenom putanjom, a iz tornja se javljaju sa riječima:

- Helikopter 2EX, koje su vam namjere?

U tih nekoliko sekundi, dok se javljaju kontrolori leta, ne čuje se odgovor pilota, a nakon toga se helikopteru gubi signal na radaru, te se pretpostavlja da je to trenutak kada se srušio.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.