24.2.2020. 8:26
0
U Austriji zaustavljen željeznički saobraćaj zbog straha od širenja korona virusa
Austrija je u nedjelju zaustavila cjelokupan željeznički saobraćaj nakon informacije da su dva putnika pokazala simptome korona virusa.

Austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova saopćilo je da je zaustavilo voz koji se kretao iz pravca Venecije prije prelaska granice nakon što je italijanska strana informirala da dva putnika imaju groznicu.

Voz se trenutno nalazi u Brenner Passu i nije sigurno kada će dobiti dozvolu za nastavak putovanja.

Prethodno su tri osobe (starije od 80 godina) u Veneciji preminule od posljedica zaraze virusom. Inače, u Italiji se zaraza širi velikom brzinom, naročito u pokrajinama Lombardija i Veneto gdje je do sada zabilježeno 152 slučaja, najveći broj izvan Kine.

Zatvorena su javna mjesta uključujući škole, stadione, otkazana su kulturna događanja, a vlasti su prije zvaničnog završetka zatvorile i poznati venecijanski karneval.

Za sada se smatra da u Austriji nema razloga za paniku. Do sada je testirano oko 180 osoba, sa negativnim rezultatima.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.