26.4.2020. 12:21
0
Guverner New Yorka omogućio testiranje na Covid-19 u apotekama
Testiranje na koronavirus proširit će se diljem američke savezne države New York, pod izvršnom naredbom guvernera Andrewa Cuomoa, koja je najavljena u subotu.

U sklopu izvršne naredbe, apoteke će moći provoditi testiranja na koronavirus što je ključni element u koraku ka eventualnom ponovnom otvaranju države.

Ova naredba omogućava nezavisnim apotekama da imaju u ponudi dijagnostičke testove, a oni će u početku biti dostupni ljekarima, medicinskim radnicima i radnicima poput vozača autobusa, djelatnika prehrambenih proizvoda i radnika i praonicama odjeće, koji "nose teret" krize, rekao je guverner na svom dnevnom brifingu za novinare u Albanyju.

Zaposlenici u apotekama će raditi testne briseve, a potom će uzorke poslati u bilo koji od 300 laboratorija koje je država odobrila, prenio je New York Post.

Testovi, koji nakon tri dana daju rezultate je li neko aktivno zaražen, na kraju će biti dostupni i cijeloj javnosti.

Dozvolom da 5.000 nezavisnih apoteka nude skrining na virus udvostručit će se broj testiranih ljudi dnevno, koji trenutno iznosi 20.000, rekao je guverner.




(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.