29.5.2020. 15:46
0
Trump nazvao demonstrante u Minneapolisu nasilnicima
Američki predsjednik Donald Trump u petak je zaprijetio da će poduzeti akciju da stavi grad Minneapolis “pod kontrolu,” nazivajući demonstrante zgrožene smrću crnca tokom policijskog pritvaranja „nasilnicima“ i kazao je da „kada pljačkanje počne, počne i pucnjava“.

Trump je objavio reakciju u tweetu nakon što su demonstranti zapalili policijsku stanicu u  Minneapolisu u trodnevnim nasilnim protestima širom SAD zbog smrti Georgea Floyda,  koji je molio za zrak dok mu je bijeli policajac nogom stajao na vratu.

Trump, koji je često šutio nakon ubistava u kojima su učestvovali policajci i ima dugačak istorijat branjenja policije, ovaj je put bio nekarakteristično glasan, rekavši u četvrtak da se osjeća „veoma, veoma loše“ zbog Floydove smrti i nazivajući snimak njegove borbe za život „veoma šokantnim prizorom“.

Njegov je jezik, međutim, postajao sve agresivniji dok je nasilje ključalo u Minneapolisu u četvrtak navečer.

-  Ti nasilnici obeščastili su sjećanje na Georgea Floyda, i ja neću dopustiti da se to desi – napisao je američki predsjednik jedan sat iza ponoći, prenosi AP.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.