6.6.2020. 21:20
0
Neredi u Londonu u blizini rezidencije britanskog premijera
Policija i demonstranti sukobili su se večeras u centru Londona nakon protesta protiv rasizma koji je održan u tom gradu. Do sukoba je došlo u centru Londona u blizini rezidencije britanskog premijera.

Oko 19 sati došlo je do veoma ozbiljne eskalacije nereda u blizini  rezidencije britanskog premijera u Londonu.


Policija je poslala jedinice za razbijanje demonstracija koje su postavile kordon. Demonstranti gađaju policiju flašama i kamenicama a jedan od policajaca iz konjičke jedinice je tom prilikom oboren s konja, javljaju britanski mediji.

Neredima je prethodio masovan protest koji je počeo ispred zgrade britanskog parlamenta da bi kolona otišla do ambasade SAD u Londonu i na taj način demonstranti izrazili protest protiv rasizma i policijske brutalnosti koja je uzrokovala smrt Džordža Flojda (George Floyd).

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.