25.6.2020. 20:00
0
Nepal se priprema za povećanje broja zaraženih zbog dolazaka iz Indije
FOTO: Ilustracija
Nepal nabavlja karantensku opremu i provodi pojačana testiranja na graničnim prelazima kako bi se pripremili za očekivani povratak na hiljade radnika iz susjedne Indije.

Nepal je prijavio 11.162 slučaja zaraze i samo 26 smrtnih slučajeva na 29 miliona stanovnika. Ta zemlja je bila prva u Južnoj Aziji koja je prijavila slučaj koronavirusa, ali stroge restriktivne mjere uvedene u martu pomogle su u kontroli epidemije.

Zamjenik premijera Ishwar Pokhrel kaže u intervjuu agenciji Associated Press da se očekuje povećanje broja zaraženih koronavirusom kako se radnici budu vraćali iz Indije, u kojoj su milioni Nepalaca zaposleni, a gdje se već bilježi povećanje broja zaraženih.

- Mi smo vrlo svjesni broja slučajeva zaraženih koronavirusom u Indiji. Zato pratimo i kontrolišemo ulazak ljudi, a istovremeno povećavamo broj karantenskih objekata i vršimo pojačana testiranja na graničnim prelazima - kaže Pokhrel.

Indija je prijavila 473.105 slučajeva zaraze i 14.894 smrti od posljedica COVID-19.


(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.