10.8.2020. 19:17
0
Eksplozija je otela iz majčinog naručja, za njom plače cijeli svijet
Aleksandra Nager (3) jedna je od brojnih žrtava stravične eksplozije koja se prošle sedmice dogodila u Bejrutu. Preslatku devojčicu je detonacija bukvalno iščupala iz majčinog naručja. Iako su roditelji ubrzo uspjeli da je izvuku iz ruševina, djevojčica je nakon tri dana preminula u bolnici.

Kada je vatra buknula u skladištu u luci u Bejrutu prošlog utorka Aleksandra je dotrčala do terase svog stana kako bi vidjela šta se napolju događa. Majka Trejsi joj je brzo prišla i zagrlila je, ali ih je u sljedećem trenutku eksplozija odbacila. Druga eksplozija je Aleksandru bukvalno iščupala iz majčinog naručja i ostavila dijete pod ruševinama.

- Pritisak je bio toliko jak da moja kćerka nije uspjela da zadrži Aleksandru. Obje ih je odbacila u kuću. Mislim da je Aleksandra jako udarila glavicom u štok vrata ili klavir - objašnjava deda Majkl.








Aleksandrin otac Pol je otkopao djevojčicu i u panici sjeo na motor da je odveze u bolnicu. Prva bolnica do koje je stigao bila je uništena u eksploziji. Morao je da traži drugu.

Dok su se ljekari borili za život male Aleksandre, njena majka Trejsi je krvava čekala vijesti. Jedva su je nagovorili da joj ušiju glavu, zaradila je 12 kopči i nekoliko polomljenih rebara. Uprkos svim molitvama, Aleksandra nije izdržala. Preminula je u bolnici od zadobijenih povreda. 

- Moja ćerka nije mučenica, ona je žrtva. Pobili ste nas u našim kućama - govorio je otac male Aleksandre za novinare optužujući vlasti za tragediju koja je potresla Bejrut. 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.