9.10.2020. 11:03
0
Kina bez lokalnih slučajeva COVID-19
U četvrtak nisu prijavljeni novi lokalni slučajevi COVID-19 u kontinentalnoj Kini, objavila je u petak Nacionalna zdravstvena komisija.

Prijavljen je ukupno 21 potvrđeni slučaj koji je stigao izvan kopna, navodi komisija u svom dnevnom izvještaju.

Nije zabilježen nijedan novi sumnjivi slučaj niti smrtni slučajevi povezani s tom bolešću, dodala je komisija, prenosi Xinhua.

U četvrtak je 15 pacijenata s COVID-19 otpušteno iz bolnica nakon oporavka.

Do četvrtka, na kopnu su zabilježena ukupno 2.972 uvezena slučaja od početka panedmije. Od toga je 2.766 otpušteno iz bolnica nakon oporavka, a 206 je još na liječenju, od kojih je jedna u teškom stanju. Nije zabilježena smrtnost kod uvezenih slučajeva.

Do četvrtka je, počevši od izbijanja epidemije, ukupan broj potvrđenih slučajeva COVID-19 u kontinentalnoj Kini 85.521, uključujući 206 pacijenata koji se još uvijek liječe.

Ukupno 80.681 pacijent otpušten je nakon oporavka, a 4.634 su smrtna slučaja umrlo od posljedica koronavirusa na kineskom kopnu.

Od početka epidemije je u Posebnoj administrativnoj regiji Hong Konga (SAR) zabilježen ukupno  5.161 potvrđeni slučaj, uključujući 105 smrtnih slučajeva, 46 oboljelih jr u SAR Macao, a na Tajvanu 524 slučaja, uključujući sedam smrtnih slučajeva.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.